Onze honden
We hebben 2 barbets gehad, moeder en dochter.

Moeder is:
Quenciëndas Cyara Cristaline. Roepnaam Cyara
Titel: internationaal kampioen
Geboren op 8 juli 2007
Vader: Dux vom Zumilo
Moeder: Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco
Gezondheid: Haar heupen zijn gecontroleerd op heupdysplasie en vrij bevonden HD - A . Tevens is ze geheel vrij van erfelijk beschouwde oogziekte.
Ze heeft 3 nestjes gehad en bewezen een geweldige moeder te zijn die haar mooie eigenschappen doorgegeven heeft aan haar kinderen.                                                          
Helaas en met veel verdriet hebben we eind juni 2017 afscheid van haar moeten nemen. Een hersentumor maakte voor haar het leven onmogelijk. Nu maanden later missen we haar nog steeds heel erg.

Haar dochter is:
Tiara Cyadu van de Strijpse Vesta. Roepnaam Tooske
Titel: Belgisch kampioen
Titel: internationaal kampioen
Geboren op 15 april 2012
Vader: E `Pretu Dushi de la Cale des Rouleaux
Moeder: Quenciëndas Cyara Cristaline
Gezondheid: Haar heupen zijn gecontroleerd op heupdysplasie en vrij bevonden. HD-A.De ellebogen zijn gecontroleerd op ED en door de  dierenarts  beoordeeld  en geen afwijkingen  geconstateerd. Haar ogen worden jaarlijks gecontroleerd op erfelijke oogaandoeningen, (ECVO onderzoek), en geheel vrij bevonden. Laatste onderzoek was 28 oktober 2016.                
Er is DNA via MYDOGDNA vastgesteld met een diversiteit van 116. Verder zijn er meer dan 120 ziektebeelden onderzocht en deze zijn alle"clear"
D Locus vachtkleur; D/D
Tooske heeft 3x een nestje gehad en ook zij was een hele goede moeder.                
                                                                                                                                                                                                                                
Beide honden zijn van het authentieke type Barbet, dit zien we graag terug in de nakomelingen. Ze zullen geen pups meer krijgen, 3 nestjes vinden we voldoende                                                                                                                                                                                                                                 

Wij wonen in een buitengebied en wandelen dagelijks door de velden. Ze mogen van ons niet achter het wild aan en zullen dit ook niet doen. Met de fiets mee dat vinden ze helemaal geweldig, het liefste door de bossen of velden met kleine hobbelige paadjes. Ook hier lopen ze grotendeels los. Naast de fiets lopen is ook nog goed voor haar conditie en bespiering. Wij hebben met onze honden verschillende cursussen/ workshops gevolgd, puppy en gevorderde gehoorzaamheid,ringtraining, jacht en speuren, hooper, cirkeltraining. Omdat wij zelf graag in de natuur zijn merken we dat onze honden dit ook het fijnste vinden en zo maken we er vaak een natuurlijke wandeling van. Ze krijgen dan de opdracht om ergens overheen, onderdoor te moeten of iets te moeten zoeken of apporteren. We knippen onze honden in een natuurlijk model, dus geen showtoilet. We vinden het natuurlijke beter bij ons passen. Maar dit neemt niet weg dat dagelijks de takjes e.d verwijderd worden en wekelijks geborsteld wordt. We bezoeken regelmatig een tentoonstelling en dan krijgen beide dames een uitstekende beoordeling.
Tooske wordt ingezet als therapiehond / begeleidingshond bij mensen met dementie die zelfstandig wonen en bij mensen met een verstandelijke beperking die in een zorggroep wonen. Ze doet dit heel graag en ook erg goed. Er is een aparte pagina waarin de vorderingen van Tooske als bezoekhond te lezen zijn.
En het belangrijkste van alles,wij beleven dagelijks veel plezier van onze hond.